Leer van onze fouten. Zeg nooit als je partner naast je zit in de auto dat je het gevoel hebt dat ‘de auto net even 20 kilo te veel weegt’. Kost je minimaal een grote bos bloemen. Waar je natuurlijk op doelde, was de onafgeveerde massa van de velgen. Hebben wij even goed nieuws: je kunt de Bentley Bentayga nu kopen met koolstofvezel wielen die 24 kilo lichter zijn.

Bentley en het Italiaanse Bucci Composites werkten vijf jaar aan de nieuwe hoepels. Later dit jaar kun je eindelijk 1 procent van het gewicht van de Bentley Bentayga afsnoepen. De velgen zijn per stuk 6 kilo lichter dan hun aluminium evenknieën. Het zijn de grootste koolstofvezel wielen ooit gemaakt voor massaproductie, zegt Bentley. Het zouden ook de eerste zijn met volledige TÜV-keuring.

De koolstofvezel wielen voor de Bentley Bentayga zijn uitvoerig getest

Uiteraard zijn de koolstofvezel wielen getest op de Nürburgring. Er werd extra goed gelet op de luchtdichtheid van de vezels na intensief gebruik. Het schijnt namelijk zo te zijn dat koolstofvezel na een paar harde klappen een beetje ‘lek’ raakt. Hierdoor lopen de banden langzaam leeg. Heel irritant, want dan moet je assistent of persoonlijke monteur telkens lucht bijvullen.

De prijs van de wielen is nog niet bekend. Ergens tussen schreeuwend duur en godallemachtig prijzig, vermoeden we zo. In ieder geval te duur om je Bentayga met een gerust hart uit te lenen aan iemand die erom bekend staat dat ie zo nu en dan een velg langs de stoeprand haalt. Misschien toch maar een wat dikkere band erop laten monteren voor de zekerheid?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie