Een replica bouwen van de Delorean uit Back to the Future, dat is inmiddels genoeg gedaan. Net als de Supra uit The Fast & the Furious of KITT uit Knight Rider. Wat er dan overblijft? Toffe auto’s die een bijrolletje speelden, bijvoorbeeld de zwarte pick-up uit Back to the Future waar Marty McFly in rijdt. Een nagebouwde versie hiervan wordt momenteel geveild. En je krijgt er een flinke lading accessoires bij om je garage mee te bekleden.

De pick-up uit Back to the Future is een Toyota Hilux uit 1985, in de film direct te herkennen aan de KC-spotjes in de grille en op het dak, de aftermarket-velgen en het Sport Rally 5-Speed-pakket. Deze Hilux is door de vorige eigenaar omgebouwd tot exacte replica en ziet er vanbinnen en vanbuiten nog als nieuw uit. Op de teller staat wel bijna 210.000 kilometer, maar de reputatie van de Hilux leert dat de 2,4-liter nét is ingereden. Via Bring a Trailer zoekt de auto naar een nieuwe eigenaar.

Toch liever een Delorean DMC-12? Dit exemplaar is met nog geen 7.000 kilometer op de teller bijna nieuw te noemen. In tegenstelling tot de Hilux is de roestvrijstalen auto nog origineel, en niet omgebouwd tot filmreplica. Wel krijg je een flinke lading filmattributen bij de Delorean DMC-12 en de pick-up uit Back to the Future, zoals een hoverboard, de zelfstrikkende Nikes en krantenknipsels uit de ‘toekomst’ en het ‘verleden’. Het hoogste bod op de Delorean staat nu op 32.000 dollar, tegen 41.000 dollar voor de Hilux. Hopelijk gaan ze naar dezelfde eigenaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)