Wie wil er nou niet een weekje rondrijden in de Mystery Machine van Scooby Doo? Of in de gepimpte lijkwagen uit Ghostbusters? Dankzij het Amerikaanse autoverhuurbedrijf Turo is dit nu mogelijk. Bij deze ‘Airbnb voor auto’s’ kun je jouw favoriete filmauto huren. De auto’s worden aangeboden door particulieren die in plaats van hun huis, hun auto voor jou openstellen. Veel mensen maken gebruik van de service om wat extra geld bij te verdienen met het verhuren van hun auto. Voor jou kan het zomaar betekenen dat je in de auto uit jouw favoriete film kunt rijden. Tegen een weloverwogen prijs natuurlijk.

De beroemde Dodge Caravan uit 2001 staat te huur in Redwood City, Californië. De eigenaar heeft alles uit de kast gehaald om een replica te maken van de enige echte Mystery Machine van Scooby Doo. Van buiten valt dit meteen op, maar ook het interieur is goed onder handen genomen. De Dodge beschikt over tv-schermpjes die afleveringen van de bijbehorende cartoon afspelen en de toeter maakt een geluid dat elke fan van Scooby Doo kent: ‘Rooby Rooby Roo!’ De Zombie-lights (groene gloed onder de auto) en Sasquatch-lights (speciale led-lampen) konden natuurlijk ook niet ontbreken. Hij kost 90 euro per dag.

Wil je toch liever een luxere filmauto huren?

Er zijn natuurlijk alternatieven, voor mensen die liever iets compacters hebben dan een Dodge Caravan. In Orlando, Florida kun je een replica huren van de Ecto-1  uit de 1984-versie van Ghostbusters. Hiervoor moet het budget helaas wel nog wat hoger worden ingesteld. Je kunt deze auto huren voor zo’n 450 euro per dag. Het grote minpunt van de Ecto-1 in tegenstelling tot de Mystery Machine is dat je er niet echt in mag rijden. De eigenaar wil hem alleen verhuren om tentoongesteld te worden. Dat is erg jammer, maar je kunt de filmauto wel huren als extra aankleding voor een gaaf themafeest.

De laatste mogelijkheid is voor de mensen die toch al van plan waren om veel uit te geven voor hun vakantie naar Amerika. Dan kun je net zo goed helemaal over de top gaan, toch? Een prachtige kloon van de DeLorean DMC-12 staat ook te huur bij Turo. Als deze stoere tijdmachine bij jou geen belletje doet rinkelen, dan ben je waarschijnlijk toch te jong om auto te rijden. De auto waarin Marty en Doc in Back To The Future mee door de tijd reizen, is iedere cent waard. Als je er genoeg hebt tenminste, want hij is te huren voor 1.700 euro per dag. Misschien dan toch maar gewoon de DVD’s van de zolder halen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)