In de tijd dat Remus-uitlaten, hoedenplankspeakers en Masters of Hardcore-stickers aan de hand van hun populariteit haast een dealeroptie leken, had niemand gedacht dat de Honda CRX een collectorsitem zou worden. Het is nu zover. De gesjonnificeerde exemplaren verdwijnen richting de sloop of worden weer origineel gemaakt en de prijzen zijn flink aan het oplopen. In Nederland betaal je voor een nette al snel 8.000 euro. De duurste moet zelfs 20.000 kosten. Maar een mooiere dan deze ga je niet vinden. Dit is een perfecte Honda CRX met slechts 17 kilometer op de teller.

De eerste eigenaar kocht de Honda CRX in 1990 bij de dealer in Lissabon. De eerste en laatste bestemming was zo’n 17 kilometer verderop, in een garage waar de Honda de komende dertig jaar op assteunen zou doorbrengen. De reden waarom de eigenaar ervoor koos om niet met de auto te rijden, is niet bekend. Wel lijkt het erop dat de auto er warmpjes bijstond, want volgens de verkoper is de auto in perfecte staat. De Honda CRX met 17 kilometer staat zelfs nog op dezelfde banden waarmee hij de showroom verliet.

Moet je met een Honda CRX met 17 kilometer willen rijden?

Naast de banden is zelfs de olie nog niet ververst – alleen de accu en de remvloeistof zijn vervangen. Gaaf voor de originaliteit, maar als je de auto wilt gaan gebruiken, dan moet je waarschijnlijk nog wat meer dingen verversen en vervangen. De vraag is natuurlijk of je überhaupt wilt rijden met zo’n uniek exemplaar. Ons advies? Parkeer deze versie met 124 pk ergens veilig in een collectie en haal een tweede CRX met de 150 pk-motor. Deze heeft namelijk VTEC, en dat wil je. De prijs van de vrijwel nieuwe CRX is op aanvraag bij Garagisti in Portugal. Goedkoop zal ie in ieder geval niet zijn.

Reacties

  • Daan heeft op 1 november 2021 geschreven:

    Waar is deze teloor?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)