Als je goed oplet, zie je ze nog weleens rijden in Nederland: stationwagens met een verhoogd dak en een grijs kenteken. Je hebt zelfs nog vrij jonge exemplaren, bijvoorbeeld van de vorige generatie Renault Megane. Deze enorme Kia heeft ook een verhoogd dak, maar hij is er niet voor ondernemers. Behalve als ze misschien in de vervoer-business zitten. Dit is de Kia Carnival Hi-Limousine.

In Nederland is de Kia EV9 van ruim vijf meter net gearriveerd, maar dat is niet de grootste auto die Kia maakt. Andere landen, waaronder thuisland Zuid-Korea, krijgen deze Kia Carnival. Deze MPV is nog even 15 centimeter langer dan de EV9 en je kunt er zelfs met negen mensen inzitten. Voor sommige landen bouwt Kia zelfs een elfzitter.

De Kia Carnival is voor komend jaar vernieuwd en ook deze bijzondere Hi-Limousine mag mee voor de botox. Het ding op het dak is dus geen skikoffer, maar zit daar om wat extra hoofdruimte te creëren voor de inzittenden. Ongetwijfeld omdat ‘meer’ altijd luxer is, want we hebben niet het idee dat de normale Carnival veel tekort komt.

Hoeveel hoger is de Kia Carnival Hi-Limousine?

De Kia Carnival Hi-Limousine is 305 millimeter hoger dan de normale. Je kunt hem bestellen als zevenzitter, maar echt luxe wordt het als je hem als vierzitter besteld. De achterste stoelen hebben dan zelfs een functie om je voeten te masseren. Natuurlijk heb je dan nog zaken als een koelkast en genoeg USB-poorten.

In tegenstelling tot de EV9 is de Carnival geen elektrische auto. Je kunt kiezen uit een 3,5-liter V6-motor of een 2,2-liter diesel. Beide versies produceren ongeveer 200 pk. Ook is er nu een 1,6-liter benzinemotor met een hybride hulpje, die in totaal 245 pk produceert. Wat de vernieuwde versie moet kosten, is nog niet bekend. Wij krijgen hem in ieder geval niet in Nederland of België.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear