Alleen de naam al is reden genoeg om jezelf ervan te overtuigen dat je heus nog wel plek hebt voor nog een auto. Dit is de Nissan Skyline R33 GT-R ‘Combat Evolution’, gebouwd door legendarische tuner Veilside. Het is de perfecte combinatie tussen blubberdik en ongelofelijk fout. Kijk even naar de idioot brede bips en de overdreven grote luchthappers in de voorbumpers. Alsof de volledige tuningscene uit de jaren negentig is opgerold en in deze auto is gepropt.

Doe je het niet voor de naam, doe het dan voor de faam. Deze auto won de MVP Award tijdens de Tokyo Auto Salon van 1996 en stond in ontelbare tuner-magazines. Daarnaast is Veilside dezelfde tuner die de bodykit voor de RX-7 van Han in Tokyo Drift bouwde. Onderhuids is er aan deze Veilside Nissan Skyline R33 GT-R genoeg verbouwd. De uitlaat komt van Veilside zelf, de motor werd aangepakt door Tomei met een HKS-turbokit. De koppeling is van Nismo, de remmen zijn van Brembo en het onderstel komt van Öhlins.

En dan komen we aan bij de prijs. Hij staat bij Vistec R Imports, dezelfde partij die de Nisan Skyline Speed Wagon verkoopt, voor 120.000 dollar, omgerekend zo’n 106.000 euro. Daar komen nog verzendkosten bij en de bekende Nederlandse belastingen. Ongeveer wat je ook kwijt bent voor een nieuwe BMW M2, om maar iets te noemen. Aanlokkelijk?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)