Hoewel het niet altijd wijs is om naar je kids te luisteren (want dat levert je 365 Happy Meal-speeltjes per jaar op), deed de vader van deze verkoper er goed aan om te luisteren. Ergens in de jaren zeventig maakte de staat van New York het mogelijk om gepersonaliseerde kentekenplaten te kopen. De eigenaar van deze Volvo stelde aan zijn vader voor om de kentekenplaat met de woorden ‘New York’ te kopen. De kentekenplaat is sindsdien in het bezit van de familie, al veertig jaar lang. De zoon rijdt er inmiddels zelf mee, en wel op deze Volvo V70.

Er is er maar ééntje

Omdat kentekenplaten uniek zijn, bestaat er maar een échte ‘New York’-plaat. Wat misschien iets van waarde toevoegt, is dat je in elke souvenirwinkel een neppe kopie van deze plaat kunt kopen. Dit is dus de Chocomel onder de kentekens; de enige echte. Het is een wonder dat de kentekenplaten nog niet gestolen zijn (of is de vraag: hoe vaak al?). De verkoper schat de waarde van zijn kentekenplaat daarom op 20 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 16,8 miljoen euro. Dat is het bedrag dat hij nu vraagt voor zijn Volvo V70 met de platen.

Moet ik dan door blijven karren met de Volvo V70 van 20 miljoen dollar?

Nee, zodra de deal rond is, ben je vrij om de kentekenplaat op een andere auto te plaatsen. De Volvo raakt dan uiteraard zijn waarde kwijt, maar de auto is natuurlijk niet de reden om deze aankoop te doen. Hetzelfde geldt overigens als je de Volvo exporteert naar Nederland; hier krijg je voor dat ding z’n dagwaarde plus een paar losse euro voor een leuke souvenirplaat. Er is vast iemand die de Carbage Run ermee wilt doen.

De duurste kentekenplaat ooit verkocht

Een Volvo V70 van 20 miljoen dollar. Het blijft een astronomisch bedrag, maar het is is vaker voorgekomen dat kentekenplaten voor miljoenen gingen. In 2018 stond de kentekenplaat ‘F1′ te koop in Engeland voor 16,5 miljoen euro. Waarschijnlijk was niemand gek genoeg om de plaat voor dat bedrag te kopen. In Hong Kong betaalde iemand bijna 2 miljoen euro voor de plaat met het cijfer ’28’. Het cijfer zou daar geluk brengen.

In de Verenigde Arabische Emiraten ving de kentekenplaat ‘1’ ooit zo’n 7 miljoen euro. De koper schreef een cheque uit, maar hij wist dat hij eigenlijk niet genoeg geld had. Hij wilde de plaat direct doorverkopen met winst. Zijn plannetje mislukte; hij vloog de bak in voor fraude. Iemand anders in de VAE betaalde 7,5 miljoen euro voor de plaat ‘D5’. Wil jij 20 miljoen dollar neertellen voor de ongewassen Volvo? Het telefoonnummer vind je op Dupont Registery. Misschien een wasbeurtje erbij afdingen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie