Als er één serie is die vierwielige antihelden voortbracht, dan moet dat Breaking Bad zijn. Ineens vonden mensen de Pontiac Aztek wel een beetje cool omdat hij gereden werd door Heisenberg (echte naam bekend bij de redactie). Ook de Toyota Tercel verwierf een cultstatus, in ieder geval in de VS. En zelfs deze stoffige Volvo V70 werd dankzij zowel Breaking Bad als Better Call Saul een stuk interessanter. En hij kan binnenkort helemaal van jou zijn.

Voor beide series werd een en dezelfde Volvo V70 gebruikt. Het idee van de spin-off Better Call Saul kwam blijkbaar pas later, want volgens veilinghuis Mecum had het productiebedrijf de auto al aan Giancarlo Esposito gegeven na de opnames van Breaking Bad. Esposito zet in beide series het geweldige karakter Gus Fring neer, de bestuurder van de V70. Blijkbaar heeft hij de auto terug verkocht of uitgeleend aan het productiebedrijf. Het is ook niet duidelijk of de acteur nu nog steeds de eigenaar is van de Volvo.

De Volvo V70 uit Better Call Saul is verder gewoon standaard

De Volvo werd verder niet aangepast voor het filmen. Hij ziet er vanbinnen lekker uitgeleefd uit en onder de motorkap krijg je gratis een beetje van de woestijn van New Mexico. De auto werd in 1998 geleverd in de kleur donkerblauw en had vanbinnen de noodzakelijke luxe zoals leer, airco en een cd-speler.

Zaken als de kilometerstand worden niet gemeld, maar dat maakt verder ook maar weinig uit. En niet alleen omdat het een Volvo is. Deze unieke auto moet je niet willen kopen als je volgende daily driver. Behalve als je onopgemerkt een zaakje wilt starten dat het daglicht niet kan verdragen. Er is overigens geen verwachting afgegeven over wat de auto zal opbrengen, maar vermoedelijk zal het toch een stuk meer zijn dan een doorsnee vergelijkbare V70.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear