Nederlander zet Nürburgring blauw

Rookscherm!

Volvo V70 rook nurburgring
Volvo V70 rook nurburgring
Volvo V70 rook nurburgring
Volvo V70 rook nurburgring
Volvo V70 rook nurburgring
Volvo V70 rook nurburgring

Afgelopen weekend kampte de Nürburgring Nordschleife met zeer lokale mistbanken. De oorzaak was geen achterwielaandrijver die op choreografische wijze de ‘Ring rondging, maar een Nederlander die zijn oude diesel tot het uiterste pushte – en daar voorbij.

In een video vertelt Diederick zijn verhaal. Hij was, naar eigen zeggen, bezig met zijn beste rondje tot nu toe in zijn 500.000 kilometer oude Volvo V70. De hotlap vroeg te veel atletische inzet van de bejaarde Volvo en de turbo kreeg een infarct, net voor Brünnchen.

De rook die je ziet, is volgens de bestuurder de diesel die de motor bleef inspuiten. Door alle zooi die uit de uitlaat kwam, vloog de achterbumper ook in de hens. De Nederlander had niets bij zich om te blussen en trok met zijn blote handen de achterbumper van de auto om het branden te stoppen.

Volledig volgens de wet van Murphy liep hij daarbij tweedegraads brandwonden op. Diederick moest de Nürburgring ongeveer 500 euro betalen voor het wegslepen en bijkomende kosten. Op de camping probeerde hij hetzelfde weekend zijn auto te fixen door een nieuwe turbo te monteren. Als iemand weet of dat gelukt is, horen we het graag.

Update: Diederick stuurt ons dat de turbo inmiddels vervangen is en ze de laatste stukjes van de oude turbo uit de uitlaat hebben geblazen. Ze zeggen vanavond weer een poging te doen. Wat voor een poging, vraag je? Een poging Nordschleife. En daarna door naar huis. Dapper. Zeer dapper.

Met dank aan Chriiss0397 voor het opsturen van de video en Mikey voor het tippen!

Nederlander zet Nürburgring blauw met Volvo

Nieuwste van TopGear

Autonieuws