Dat was het dan. Dit zijn de negen laatste Aston Martin DB9’s ooit gebouwd. Graag een moment stilte voor deze gracieuze creaties die jarenlang ons straatbeeld gesierd hebben. En dat voorlopig gelukkig ook nog wel even blijven doen.

‘We zeggen een icoon vaarwel. De laatste negen Aston Martin DB9’s zijn nu klaar voor hun eindinspectie’, tweette Aston Martin bij de foto. Snik.

De eerste DB9 verscheen al in 2004, en in vergelijking met de huidige line-up aan hypercars zou je kunnen zeggen dat hij inmiddels wel lichtelijk verouderd begint te raken. Toch is het een van de meest tijdloze ontwerpen die de autowereld ooit heeft gezien.

De laatste negen zijn allemaal GT-uitvoeringen, uiteraard met de bekende 547 pk sterke V12. Met een sprinttijd van 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u was het nooit de snelste sportauto die je kon kopen, maar altijd wel een van de meest elegante. Je wordt ook niet zomaar de auto van James Bond. De BMW 7-serie even niet meegerekend.

De Aston Martin DB11 is hier

De Aston Martin DB11 is inmiddels ten tonele verschenen om de DB9 af te lossen. Het prachtige lijnenspel van de DB9 blijft deels behouden, maar de vele futuristische details maken er een compleet andere auto van. Meest opvallend zijn de aluminiumkleurige dakbogen, die vlak voordat ze de rest van de carrosserie raken op een zwarte lijn stuiten, wat de indruk van een zwevend dak geeft. Ook de DB11 heeft gelukkig weer een potente V12, deze keer een volledig nieuwe 5,2-liter met twee turbo’s. Volgens Aston levert de twaalfcilinder 608 pk en 700 Nm. Daarmee is de auto goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in 3,9 seconden en een topsnelheid van 320 km/u.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)