[tg_video]https://www.youtube.com/embed/slg6L4gm1aQ[/tg_video]

Aston Martin staat aan de voet van een nieuw tijdperk. Over een paar maanden krijgen we de opvolger van de DB9 te zien, die DB11 gaat heten. Voor het zover is, hebben we eerst iets te melden over de motor die erin komt te liggen.

Of eigenlijk laten we de motor liever voor zichzelf spreken. Aston heeft zojuist bovenstaand filmpje vrijgegeven als opwarmertje voor hun gloednieuwe motor: een V12 van 5,2 liter. Met twee turbo's.

De motor is geheel door Aston zelf ontwikkeld. Nadat ze jarenlang 's werelds lekkerste atmosferische motoren maakten, is dit hun eerste poging om aan te haken bij de nieuwe turbobeweging. Dit was onvermijdelijk, want ook Aston moet aan de CO2-grammetjes gaan denken. Gelukkig blijven ze wel bij hun vertrouwde twaalfcilinderopstelling.

Ga er maar van uit dat dit de krachtigste motor wordt die Aston Martin ooit in een straatauto heeft gebouwd. Behalve misschien die in de One-77. Reken op zo'n 600 pk, wellicht meer. Dit, plus een carrosserie waarvoor inspiratie gehaald werd bij de DB10 van James Bond en bij de uitzinnige Vulcan, is wat we noemen Heel Goed Nieuws.

En het geluid doet ook niet echt onder voor dat van de oude 6.0 V12, of wel?

Reacties