De meeste dingen op vier wielen die uit Rusland komen, zijn heel robuust, maar ook heel lelijk. Carrosseriebouwer Cardi (sinds 1991) dacht wel eens eventjes iets aan dat stigma te gaan doen en verbouwde een Aston Martin DB9 tot iets dat – durven we dit te zeggen? – misschien nog wel mooier is dan het origineel.

Het internet gonst vandaag van deze Concept 442, die we voor het gemak even ‘Avton Maptin’ zullen dopen. Het is helaas nog een digitaal verzinseltje, maar wat ons betreft is er niets op tegen dat deze gracieuze schone op de weg verschijnt. Ook niet omdat het belangrijkste originele onderdeel – de 6,0-liter V12 – ongemoeid schijnt te blijven.

Dat is overigens ook het enige, want voor de rest verandert alles. De complete carrosserie werd opnieuw vormgegeven (inclusief b-stijlloze deuren – nogal een klus) en ook in het interieur valt in niets meer de hand van Aston Martin te herkennen. Een enorm houten dashboard, een middenconsole zonder pook en een geprojecteerde, 'zwevende' teller achter het stuur zijn enkele highlights.

Het valt lastig uit de Russische berichtgeving vast te stellen wat de plannen van Cardi met deze Concept 442 precies zijn, maar naar het schijnt hebben ze op dit moment een donor-DB9 in hun studio staan. Wij zeggen: zdorov'ye en laat maar komen!

Reacties