De huidige Rolls-Royce Phantom siert alweer sinds 2003 in zeer kleine aantallen het wegennet. Stel je eens voor dat je nu nog de BMW 3-serie uit hetzelfde jaar nieuw bij de dealer zou kunnen kopen. Weinig merken kunnen daarmee wegkomen.

Die veertien jaar is overigens niets vergeleken bij de 22 jaar die de vorige generatie Rolls-Royce Phantom in de prijslijsten stond. Maar dat had meer te maken met de erbarmelijke financiële situatie van toen.

Je kijkt nu naar letterlijk de allerlaatste Phantom van de huidige generatie. Het nou-oké-was-gezellig-groeten-thuis-model heeft een langere wielbasis en gaat naar een gerenommeerde en uiteraard anonieme verzamelaar. Zoals je mag verwachten van het allerlaatste exemplaar is het niet zomaar een huis-tuin-en-keuken-Phantom.

Check bijvoorbeeld die dode bomen in het interieur eens. In het houtwerk worden de jaren dertig – toen de mogelijkheid tot reizen vlucht begon te nemen – in prachtige art deco-stijl gevisualiseerd. Op het dashboardkastje zie je bijvoorbeeld een oceaanstomer uit 1930. Daarnaast plaatste Rolls-Royce een wereldklok op het dashboard om het thema kracht bij te zetten.

De komst van de laatste Rolls-Royce Phantom betekent dat de nieuwe generatie niet lang meer op zich laat wachten. Volgend jaar mogen we ‘m verwachten. Nu maar hopen dat we in de tussentijd geen last krijgen van fantoompijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)