Noorse stuurheld Fredrik Sørlie kreeg de uitnodiging van Zyrus om een paar rondes te doen in de straatlegale Lamborghini Huracán Super Trofeo met 1.200 pk. In plaats van dat hij het vliegtuig nam of een doorsnee auto, reed hij met zijn verlaagde Volkswagen Kever naar de Nürburgring om daar meteen ook wat rondjes te doen met zijn eigen auto. Het is bijna niet mogelijk om twee rondetijden te hebben die verder uit elkaar liggen. Met beide auto’s had Fredrik helaas niet veel geluk. Op het moment dat hij naar huis wilde, hield de brandstofpomp van de Kever het voor gezien. Gelukkig konden de lokale monteurs van de Nürburgring hem weer op weg helpen.

En dan de Huracán. Het tempo zat er extreem goed in bij de geconverteerde raceauto. ‘Het doel van Zyrus is om de snelste Lamborghini rond de Nürburgring ooit te hebben. Vorige week regen ze de rondes aan elkaar en kon Fredrik de barrière van 7 minuten doorbreken. Ze noteerden de tijden tijdens een circuitdag, waar ze het hele circuit gebruikten maar waar ze wel rekening moesten houden met langzamer verkeer. Dat kost je sowieso een paar seconden. Het ging in ieder geval belachelijk snel.

Tijdens een ronde waar Fredrik Sørlie goed onderweg was naar een tijd onder de 6 minuten en 42 seconden ging het bijna mis. Hij overleefde de venijnige Bergwerk-bocht om met flink tempo richting de Mutkurve te gaan, letterlijk vertaald ‘moedbocht’. Daarvoor, bij Kesselchen, gaf een van de achterbanden er de brui aan. Het tempo lag op dat moment hoger dan 200 km/u. Dankzij snelle reflexen een een flinke portie geluk wist de Noorse coureur de Lamborghini uit de muur te houden. Alhoewel, misschien gaf ie een piepkleine kusje aan de vangrails, maar het had duizenden keren erger kunnen aflopen.

De coureur stapte ongedeerd uit, gelukkig. Auto Addiction meldt dat de Lambo lichte schade heeft overgehouden aan de crash. We hebben contact gezocht met Zyrus over de staat van de auto en de recordpoging. Check hieronder de bloedsnelle rondetijd van 6 minuten en 48 seconden en aan het einde van de video de bijna-crash.

Lamborghini Huracán krijgt klapband bij 200+ op de Ring

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)