Ook de Los Angeles Police Department gaat de groene kant op, het vangen van boeven is voortaan een stuk schoner. Het department heeft verschillende elektrische auto’s getest, waaronder de Tesla Model S. Zoals de titel verklapt is het niet de Musk-mobiel geworden, maar de BMW i3. Een Ford Explorer de LAPD kost tussen de 40 en 50.000 dollar. De Tesla Model S kost het dubbele. Gewoon te duur dus.

De BMW i3 kwam als beste uit de test in de categorieën: betrouwbaarheid, efficiëntie en connectiviteit. Het aantal BMW service centers, samenwerking met het automerk zelf en uiteraard de prijs waren ook belangrijke punten. BMW is namelijk bezig met een tool, waardoor de centrale de auto’s vrijwel real-time kan volgen. Om het uitsturen van eenheden, opladen en onderhoud beter te regelen. Klinkt allemaal best wel goed. Of we onze lach in kunnen houden als we door zo’n i3’tje achtervolgd worden met sirenes? Zal lastig worden.

Overigens is de LAPD niet de eerste die deze auto’s aan hun vloot toevoegen, ook het Vaticaan heeft er twee in ontvangst genomen van BMW Italië. Aartsbischop Rino Fisichella nam de auto’s in ontvangst, samen met twee BMW motoren.

 

Reacties

  • Rick van den Oord heeft op 10 juni 2016 geschreven:

    Hij oogt op het eerste gezicht wel futuristisch, maar tegelijkertijd heeft hij ook een nogal hoog Playmobil-gehalte. What’s next: de hele KNPD aan de Renault Twizy? Ik hoop van niet…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)