Voor autoliefhebbers was Le Mans ’66 sowieso al de Film van het Jaar 2019. Maar de film valt bij meer mensen in de smaak dan alleen bij degenen die benzine prefereren boven andere vloeistoffen met accijns. De film, die in Amerika Ford v Ferrari heet, is genomineerd voor maar liefst vier Oscars, waaronder voor die van Beste film. Op 9 februari worden de Oscars uitgereikt.

Le Mans ’66 is genomineerd in de categorieën Beste film, Beste montage, Beste geluid en Beste geluidseffecten. In de race voor de Oscar voor Beste film neemt Le Mans ’66 het op tegen The Irishman, Jojo Rabbit, Joker, Little Women, Marriage Story, 1917, Once Upon A Time In Hollywood en Parasite. Geduchte tegenstanders, dus. In de andere categorieën ontmoet de racefilm vrijwel dezelfde tegenstanders, en een enkele keer komt daar Star Wars en Ad Astra bij.

Volgens Box Office Mojo bracht de film, die op 15 november 2019 uitkwam, wereldwijd al bijna 211 miljoen dollar op. Net iets meer dan de helft daarvan, 52 procent, kwam uit de zakken van de Amerikanen. Het budget van de film zou net geen 100 miljoen dollar zijn geweest. Dus: mogen we meer van dit soort films, Hollywood? Misschien het verhaal van Nissan-baas Carlos Ghosn? Of hoe AMG is ontstaan? Wij zijn altijd bereikbaar voor filmideeën.

Bekendmaking van genomineerden voor de Oscars

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)