Eens in de zoveel tijd duwt het Nederlandse leger wat uitgerangeerd materieel naar een veiling. Je zou zeggen dat we hier kijken naar een stel oude busjes, en dat zijn het eigenlijk ook, maar het zijn wel allemaal 2.5 TDI Synchro’s. Goed, met zo’n 110 pk zijn het geen geweldenaars en de 0-100-tijd zul je met een zonnewijzer kunnen meten, maar ze hebben sowieso een topsnelheid. Gegarandeerd. Boven alles zijn deze leger-Transporters bijzonder coole voertuigen. Ze zijn wat ongepolijst, maar de potentie is enorm.

Wat dacht je van dit exemplaar? Net iets meer dan 100.000 kilometer op de teller, de koets lijkt vrijwel schadevrij en je hoeft zelf geen lucht voor in de banden meer te kopen. Even wat poetsspul op de kunststoffen bumpers en je hebt een uitstekend vervoersmiddel om mee op wintersport te gaan. Of misschien kun je eentje ombouwen tot een camper? Andere exemplaren hebben tussen de 150.000 en 250.000 kilometer gelopen.

De goedkoopste busjes staan op het moment van schrijven nog onder de 2.000 euro. Een kleine kanttekening: volgens de kavelomschrijving kunnen de leger-Transporters de stof Chroom-6 bevatten. Dit schadelijke spul kan in de lak zitten. Oppassen met schuren en polijsten, dus. Zoek je iets groters, dan biedt Defensie ook nog oude Mercedes-busjes aan en tevens een roedel DAF-trucks, sommige zelfs met een kraan. Bekijk ze allemaal hier.

Advertentie

Reacties

 • Daniël heeft op 28 december 2020 geschreven:

  Die bumpers moet je niet poetsen maar opwarmen met een heteluchtpistool (wel uitkijken voor de lak). Overigens houden deze TDI’s niet van korte ritjes, dan verzamelen ze veel roet.

  Reageer
 • Leroy eijgenhuijsen heeft op 10 januari 2020 geschreven:

  Waar kan ik er 1 kopen ???

  • Peterse heeft op 10 januari 2020 geschreven:

   Ik denk bij de domeinen.
   Maar zal via een veiling gaan.
   Domeinen zitten is soesterberg als ik het goed heb

   • Roger heeft op 10 januari 2020 geschreven:

    Klopt. Veiling loopt via Domeinen jn Soesterberg

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • T Drogt heeft op 9 januari 2020 geschreven:

  Wel jammer dat defensie niet weet hoe ze Syncro moeten spellen….

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie