Ben jij niet een van de 63 kopers van een Lamborghini Sian? Niet gek, de gelimiteerde supercar was al uitverkocht voordat de wereld ermee mocht kennismaken. In de herkansing kun je wel deze Lego Lamborghini Sian kopen in schaal 1:8. Je moet hem alleen nog eventjes zelf in elkaar klikken.

De nieuwste Lego Technic-set bestaat uit 3.696 steentjes, wat goed zou zijn voor veertien uur bouwplezier. De auto is 60 centimeter lang en 25 centimeter breed. De Lego Lamborghini Sian (nummertje 42115) kost 379,99 euro en is vanaf 1 juni te bestellen in de webshop van Lego. Pas in augustus komt hij naar andere retailers.

In Bolognees dialect betekent Sian zoiets als bliksemschicht. Je spreekt het uit als ‘Shh-ahnn’, om het dat beetje extra onduidelijk te maken. De echte Sian is uitgerust met een supercondensator, die als voordeel heeft dat hij 100 keer meer energie kan opslaan dan een normale batterij. Ook kan hij sneller laden en ontladen. De elektromotor die de V12 assisteert, zit in de versnellingsbak.

Specificaties Lamborghini Sian

De supercondensator in de Lamborghini Sian is drie keer krachtiger dan een batterij van hetzelfde gewicht. Een elektromotor van 48 volt voegt 33 pk toe aan de 6,5-liter V12 die al 785 pk produceert. Het totale vermogen is daarmee 818 pk. De 0-100-tijd is 2,8 seconden en de top is 350 km/u.

De onthulling van de Lego Sian

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)