Je leuke feitje van vandaag: de Lamborghini Urus, die 2.199 kilo weegt, is niet langer de zwaarste Lamborghini van het moment. Dat is deze: de Lego Sián op ware grootte. Hij is samengesteld uit Lego Technic-onderdelen en weegt, jawel, 2.200 kilo. Berg dat maar eens netjes op in de speelgoedkist.

Zoals alle kinderen en volwassen-kinderen inmiddels weten, is Lego gek op supercars. Ze hebben in de loop der jaren verschillende McLarens, Porsches en Ferrari’s gebouwd. En nadat ze een hoekige steentjesversie van de Bugatti Chiron hadden gemaakt, kwam iemand op het idee om er een op ware grootte te bouwen. Die ook echt kon rijden.

De Lego Sián op ware grootte

Misschien is het de verveling tijdens de lockdown geweest, maar hoe dan ook: dit is de nieuwste mega-Lego-creatie. Het is een hommage aan Lamborghini’s V12-hybride met supercondensator, en een behoorlijk uitgebreide ook. Supercars draaien om de cijfers, maar dit is gewoon gestoord. Er werden meer dan 400.000 Lego-stukjes gebruikt om ‘m te maken. Het ontwerp nam 5.370 uur tijd in beslag en het bouwen nog eens 3.290 uur. Dat laatste kwam voor de rekening van vijftien Tsjechische ‘bouw- en ontwikkelingsspecialisten’ van Lego.

Het model is 4,9 meter lang en meer dan twee meter breed. De lak werd zelfs verzorgd door niemand minder dan Lamborghini’s eigen spuiterij, zodat de kleur perfect aansluit bij de echte supercar uit Sant’Agata.

Geen Lambo-deuren

Nu willen we geen azijn pissen op deze indrukwekkende prestatie, maar we spotten wel een paar probleem. Geen voorruit, bijvoorbeeld – dat wordt wat tochtig. Net als het feit dat de carrosserie, zeg maar, niet echt luchtdicht is. Ook lijkt het erop dat de deuren niet echt open kunnen. Een V12 Lambo zonder gekke deuren? Hoe heeft het zover kunnen komen?

Overigens: mocht je 400.000 stukjes (of iets anders aan dit model) net iets te veel van het goede vinden, dan is er altijd nog de gewone Lego Sián. Die je ook echt kunt kopen, maken, optillen en opbergen.

Reacties

  • Rob van Steensel, Bijtel heeft op 22 juni 2021 geschreven:

    Transmissie 2000 primier mat cq (doft) green cq (army). Rolls Royce Phantom, mark nine. DNB de nederlandse bank. NL01DNBB111.942. Amsterdam

    Gouda, Akeleistraat 28, 2803 SP Netherland.
    0031 182 604813

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)