De Lexus SC 430, die we ooit verkozen tot De Slechtste Auto in de Geschiedenis van de Wereld, is vergeven en vergeten. Aanschouw de prachtige Lexus LC 500 Convertible, de open versie van de mooiste Lexus van dit moment. Voorin ligt de 5,0-liter V8 met 477 pk zónder enkele vorm van kunstmatige beademing of elektrificatie. De Convertible is 10 millimeter langer dan de Coupé.

De stoffen softtop opent in 15 seconden en het sluiten duurt één seconde langer. De top verdwijnt onder een tonneaucover, zodat je hem niet ziet liggen. Volgens Lexus gaat het openen en sluiten in een natuurlijke en vloeiende beweging. Tot 50 km/u kun je het systeem bedienen. Binnenin is het lekker stil door actieve geluidsonderdrukking (Active Noise Control).

De Lexus LC 500 Convertible krijgt onderhuids een stel verstevigingen om het gebrek aan dakconstructie te compenseren. Wat dat doet met de prestaties, verklapt Lexus nog even niet. De coupé sprint in 4,7 seconden naar de 100 km/u en topt op 270 km/u. Dit zal voor de Convertible iets minder snel zijn. Als het dak opent, doet een klep in de uitlaat mee voor meer geluid van de V8.

Een tientraps automaat is standaard op de sportieve Lexus. De Lexus LC 500 Convertible komt in de zomer van 2020 naar de showrooms, prijzen volgen later. De kleur die je hier ziet, Morphic Blue, wordt op slechts 300 exemplaren gespoten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)