Met Halloween voor de deur vond Lexus dat de LC een extra vleugje sinister kon gebruiken. En potverdorie, wat staat dat de toch al beeldschone LC goed. Officieel noemt het merk dit de Lexus LC Black Inspiration. Het pakket is vooral optiek en haalt bijna al het chroom weg, plaatst er zwarte accenten voor in de plaats en monteert achterop een spoilertje. Ook is er een koolstofvezel dak en 21-inch wielen.

Welke motor ligt erin?

De Lexus LC Black Inspiration is leverbaar als de LC 500h met de hybride aandrijflijn of als de LC 500 met de volbloed V8-motor. Uiteraard wil je die laatste met 477 pk en een 0-100-tijd van 4,7 seconden. Maar op zich is de V6-hybride met 359 pk en een 0-100-tijd van 5 seconden ook niet te bestempelen als karig. De duistere uitvoering verlaat altijd de fabriek met een Mark Levinson-audiosysteem en de elektrisch verstelbare stoelen.

Kan ik de Lexus LC Black Inspiration bestellen?

De vraag of deze uitvoering ook naar Nederland komt, ligt nog bij Lexus. Anders zul je naar een wrapper moeten om al het chroom te verstoppen. Hoewel hij klaar is voor Halloween met z’n uiterlijk, redt de auto het niet om er op tijd te zijn. De prijzen (in ieder geval in het buitenland) worden pas volgende maand bekendgemaakt. De reguliere LC 500h kost in Nederland minimaal 127.145 euro. Wil je de V8, dan moet je rekenen op minimaal 165.545 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)