‘Het lijkt erop dat ze bij Lexus – na vreemde, licht mismaakte creaties als de NX – eindelijk hun eigen designtaal in de hand hebben. Want dit is met afstand het allermooiste dat we ooit van hen hebben gezien. De vloeiende, puntige vormen die we bij andere modellen nog betitelden als onnodig en geforceerd, vallen hier helemaal op hun plaats, om samen te komen in een oogverblindende verschijning.’ Dit is wat wij schreven over de Lexus LC 500. En de politie van Japan deelt die mening overduidelijk.

De politie van de Tochigi-prefectuur (ergens ten noorden van Tokio) heeft zojuist deze Lexus LC 500 in gebruik genomen. En het is geen geinig praalstuk van de politie om in te zetten bij evenementen. Nee, deze Lexus LC 500 – die overigens door het merk zelf gedoneerd werd – gaat gewoon meedraaien in het dienstschema van de verkeerspolitie. Met dat doel plaatste het korps zwaailichten op het dak, net als in de grote grille. Op de neus plakken ze de badge van de Japanse nationale politie. Dat is nog eens wat anders dan een VW-logo op een Mercedes plakken.

De motor is de 5,0-liter V8 die we kennen uit de RC F en GS F; atmosferisch, 477 pk sterk en hemels in z’n natuurlijk opbouwende vermogensafgifte. Je zou bijna de politie even uitlokken zodat ze je wel moeten inhalen voor een stopteken – zo kun je even van het uitlaatgeluid genieten. We hebben geen idee wat de prenten in Japan kosten, maar het zou het bijna waard zijn. Overigens is dit niet de enige toffe politieauto die daar rijdt. De Japanse politie zet ook Nissan Skyline R34 GT-R‘s in – sommige zelfs onopvallend, met alleen flitsers in de grille.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)