Iedereen noemt alles maar een coupé tegenwoordig, maar Lexus komt op de autoshow van Tokio daadwerkelijk met een strak gelijnde tweedeurs cruisemobiel. In Parijs toonden ze vorig jaar de LF-CC conceptcar, die als basis diende voor dit productiemodel, dat de naam RC zal gaan dragen.

Heel veel informatie wil Lexus nog niet vrijgeven. We weten alleen een paar afmetingen: de auto is 4.695 mm lang, 1.840 mm breed en 1.395 mm hoog. De wielbasis bedraagt 2.730 mm. Waarom het normaal is om dit soort waarden in millimeters op te geven? Geen idee.

Lexus meldt ook dat de RC standaard voorzien zal zijn van L-vormige verlichting, en dat je kunt kiezen uit 18-inch vijfspaaks of 19-inch tienspaaks velgen. Verder is de auto gevuld met shimamoku-hout en beschikt hij over de nieuwe Remote Touch Interface van het merk.

De LF-CC beschikte over dezelfde hybride techniek als momenteel in de nieuwe Lexus IS te vinden is – het moet wel erg raar lopen als deze zijn weg naar de RC niet wil vinden. Lexus presenteert tevens een nieuwe 2,0-liter turbo-benzinemotor in Tokio, dus mogelijk is dat ook een kandidaat. Het 'RC350'-nummerbord duidt in ieder geval op een versie met dikke V6, maar of wij die in ons land zullen krijgen, valt te bezien. En dan is er nog de RC-F, die vroeg of laat om de hoek zal komen kijken om de BMW M4 in de wielen te rijden. We houden het in de gaten.

Reacties

Meer van TopGear