Lexus vernieuwt hun atmosferische V8-coupé en komt direct met een hardcore-uitvoering: de Lexus RC F Gran Touring. Zowel de normale als de sportieve versie ging op dieet en kreeg bijvoorbeeld aluminium bevestigingen voor de spoorstangen, holle aandrijfassen en een kleinere aircopomp.

De Lexus RC F Gran Touring krijgt daarbovenop nog een koolstofvezel voorbumper, een nieuwe achterspoiler van koolstofvezel, een koolstofvezel dak en motorkap, 19-inch BBS-wielen en koolstof-keramische remschijven (-25 kilo). Een titanium uitlaat maakt de atmosferische V8 nog mondiger.

Wat maakt de Lexus RC F Gran Touring bijzonder?

Lexus is het merk van de beschaafde fluisterhybrides met pleziervernietigende traploze transmissies. Dat het dan uitgerekend Lexus is dat als een van de weinige merken nog een turboloze V8 aanbiedt, is al bijzonder te noemen. Het geeft aan dat er wel degelijk autoliefhebbers bij het merk werken, die ook hun pleziertje nodig hebben.

Daar zit ‘m ook de bottleneck voor de Lexus RC F en de Gran Touring. Door de strengere emissie-eisen moest Lexus het vermogen iets terugschroeven. De facelift moet het doen met 20 pk minder dan de vorige versie. De Amerikanen mogen wel al het vermogen houden.

Lexus RC F Gran Touring: de specificaties

De 5,0-liter V8 produceert nu 457 pk (-20 pk) en 520 Nm (-10 Nm). Een schokkende uitwerking op de prestaties heeft het afknijpen niet: de 0-naar-100-sprint is nog altijd in 4,5 seconden geklaard. Dat zal te maken hebben met de herziene transmissie: de eindoverbrenging is verlengd om de acceleratie te verbeteren.

Alternatieven voor de Lexus RC F Gran Touring?

Als je in de markt bent voor de Lexus RC F Gran Touring, wil je waarschijnlijk iets met twee deuren, een volmondige V8, geen turbo’s en sportieve prestaties. De Jaguar F-type zou een alternatief kunnen zijn. Daar zit echter wél een supercharger op. Je kunt ook een Maserati GranTurismo of een Chevrolet Corvette nemen – beide turboloos, maar ook beide een beetje oud. Misschien wachten op de nieuwe Porsche 911 GT3? Of geef je je over aan de turbo-opmars en zoek je het bij AMG of M?

Vanaf april kun je de Lexus RC F bestellen. Prijzen volgen nog.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)