Voor wie dacht dat Lexus alleen nog maar brave hybrides kon produceren: de Japanners maken een obsceen vingergebaar naar je en keilen deze ronkende RC F zo de beursvloer van Detroit op.

Toen de strak gelijnde RC in Tokio onthuld werd, was het eigenlijk al duidelijk: hier komt een hete versie van. En nu, eerder dan verwacht, is ie er – compleet met een 5,0-liter V8 die met ruim 450 pk de krachtigste is die Lexus ooit tussen twee voorwielen takelde. Het merk geeft dan ook te kennen dat dit de snelste auto is die ze ooit gemaakt hebben, de LFA niet meegerekend. Dat horen we graag.

Bij snelheid hoort handelbaarheid, dus schroefde Lexus downforce-verhogende bumpers, lipjes en diffusers op de RC F, en komt er boven de 80 km/u een spoiler uit de achterklep zetten. Er zijn vier verschillende rijmodussen die de auto naar keuze meer of minder heftig maken. Naar de potentie van de RC F hinten ook de vier scheef gestapelde uitlaten. In het interieur werden de nodige aanpassingen gedaan, met unieke meters, een nieuw stuur en leren sportstoelen met een waanzinnig ontwerp.

Veel meer info geeft Lexus nog niet vrij, maar dit is voor ons al genoeg om van weg te dromen.

Reacties

Meer van TopGear