Als je met je snufferd pal voor het scherm zit, dan is een gebogen televisie best een waardevolle toevoeging. Randzaken (zoals een schakelindicator) zitten net wat meer in je periferie dan bij een normaal scherm. Maar als je vriendin vanaf de bank wil zien hoe Jaydi haar relatie met Sonny verbreekt, plus de bijhorende kampvuurbeelden, dan is zo’n vorm minder nuttig. Daarom is deze nieuwe uitvinding van LG een uitkomst. Het televisiemerk komt met een 48-inch scherm dat je kunt buigen.

Ze noemen het de Bendable Cinematic Sound OLED (CSO) en het is gericht op gamers. Het scherm kan met een radius van 1.000 millimeter gebogen worden zonder dat de beeldkwaliteit aangetast wordt. Bovendien is het een 120-hertz scherm, dus uitstekend geschikt voor racegames en shooters. Daarnaast claimt LG dat het scherm heel lief is voor de oogjes, dus je kunt er gedurende een langere periode naar turen zonder last.

Prijzen en een releasedatum communiceert LG nog niet. Het is dan ook nog niet bekend of het scherm er überhaupt gaat komen, of dat het alleen een leuk concept is voor de digitale beurs CES. Op 11 januari gaat de digitale editie van de CES van start – hopelijk hebben we tegen die tijd meer info over de buigbare televisie.

Advertentie

Reacties

 • Daan heeft op 5 januari 2021 geschreven:

  Amerikaanse televisiemerk? LGe (of volluit Lucky Goldstar electronics) is toch echt Koreaans

  • Redactie TopGear heeft op 6 januari 2021 geschreven:

   Je hebt gelijk – dan zijn we ooit fout ingelicht bij een tv-winkel..

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie