‘Alleen als je het F-woord gebruikt, meen jij het echt’, zei Lewis Hamilton tegen Max Verstappen na de Britse GP. Het F-woord zal afgelopen weekend veelvuldig te horen zijn geweest uit het appartement van Verstappen in Monaco. Tijdens een simrace krijgt Verstappen een tikje van achter en besluit zelf een penalty uit te delen – met zijn voorbumper.

Verstappen rijdt mee in de iRacing Golden Toast GP, een drieuursrace op het digitale circuit van Spa-Francorchamps. Halverwege de race gaat het mis en in de eerste bocht wordt Verstappen aangetikt door Sven-Ole Haase. De F1-kampioen spint en valt terug in het veld in zijn Porsche 911. Ook zijn teamgenoot in de BMW staat achterstevoren door de botsing.

Na Eau rouge-Radillion en het Kemmel-straight gaat Verstappen rechtdoor in de combinatie Les Combes. Niet omdat hij te laat remt, maar met het doel om weer achter Haase te komen. Dat lukt en in de volgende knik naar rechts, Bruxelles, boort Verstappen zijn digitale Porsche in de Ferrari van Haase. Beide auto’s komen in de grindbak terecht, maar Max kan gelijk weer het asfalt op.

Op de onboard beelden is duidelijk te zien dat Verstappen geen poging doet om af te remmen. De wedstrijdleiding van de simarace is niet gecharmeerd van de actie van Verstappen waardoor de Nederlandse coureur wordt gediskwalificeerd. Hieronder zie je de beelden vanaf de eerste aanvaring met Haase tot aan de wraakactie.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie