De meeste deuren van huizen in Nederland zijn minder dan een meter breed. Een echte auto naar binnen krijgen om om te bouwen tot simulator, dat is nogal een uitdaging. En dan zijn er nog kleinigheden zoals ‘ruimtegebrek’. Als je wilt weten wat je mist, kun je nu even naar Alkmaar. Daar staat nu de Fordzilla P1, een conceptcar die omgebouwd is tot racesimulator.

Hoe de Ford P1 tot stand kwam, is ook een bijzonder verhaal. De designafdeling van Ford maakte een reeks schetsen van bepaalde elementen en de volgers op de socialmedia-platformen mochten kiezen wat de beste optie was. Bijvoorbeeld of het een eenzitter of een tweezitter moest worden en of de achterwielen afgedekt of open moesten zijn. Wat de volgers kozen, dat gebeurde.

Uit dat proces kwam de Ford P1, die op dat moment ‘gewoon een coole conceptcar’ was. Op de Gamescon van 2021 besloten de mensen van Ford dat de P1 zou worden omgebouwd tot simulator. Daarvoor werden een Fanatec Podium-stuur en pedalen in de auto gebouwd. Nu gaat de auto onder de naam Fordzilla P1 langs verschillende locaties zodat gamers zelf plaats kunnen nemen achter het stuur.

De Fordzilla P1-simulator staat nu in Alkmaar

De simulator staat momenteel in Alkmaar en jij kunt een ritje maken. Als je tenminste snel genoeg bent. Je kunt bij Racesquare achter een normale simulator kruipen. Elke 20 minuten is daar een race en de snelste deelnemer mag in de P1 klimmen. Kleine kanttekening: als je langer bent dan 1,80 meter, dan is de Fordzilla wel wat krap. Wij moesten ons met 1,92 meter echt in de auto vouwen.

De oranje kleur is geen wrap

Voordat de Fordzilla naar Nederland kwam, onderging de auto een kleine make-over. De auto is niet gewrapt, maar echt gespoten in deze glimmende oranje kleur. Dat bleek nogal een uitdaging, want het is een lastig proces van de lak erop spuiten en dan gelijk verwarmen. Het is nog niet helemaal perfect en zodra de auto Nederland verlaat, gaan ze nog een poging wagen.

Het doel van de oranje spiegel is om het te laten lijken alsof de auto echt uit een videogame komt. In spellen wordt vaak ook extra de nadruk gelegd op reflecties van het lakwerk. Zo stilstaand is het lastig om het idee te bevatten, maar als je de Fordzilla ziet bewegen, snap je meteen wat ze voor ogen hadden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear