En toen waren er nog maar twee F1-races over. Ondanks het langste F1-seizoen ooit (dat volgend jaar nog één raceweekend langer is) kan Max Verstappen geen genoeg krijgen van actie op de baan. Hij verruilt op zaterdag 5 november zijn F1-auto voor een virtuele LMP2-auto. De 6-uursrace op Spa-Francorchamps begint om 13.30 uur.

Sinds 2015 simracet Verstappen bij Team Redline. In 2019 won Verstappen nog de 24-uursrace op het digitale circuit van Spa-Francorchamps. Net als in de F1, is de auto van Verstappen dit weekend te herkennen aan het startnummer 1. De F1-kampioen deelt zijn auto met de Nederlander Jeffrey Rietveld en de Duitser Maximilian Benecke.

Wat staat er op het spel voor Verstappen dit weekend?

De race is onderdeel van de Le Mans Virtual Series (LMVS) en wordt gereden in rFactor 2. In het klassement is het team Floyd Vanwall-Burst (met de Nederlander Bent Viscaal) de lijstaanvoerder. Zij staan met drie races te gaan twee punten voor op Team Redline. De eerstvolgende race na dit weekend is de 4 uur van Sebring op 3 december. Het is niet bekend of Verstappen dan wederom van de partij is.

Het kampioenschap eindigt op 14 januari 2023 met de virtuele 24 uur van Le Mans. Hiervan wordt wel verwacht dat Verstappen meedoet. Dan bestaan de teams uit vier coureurs waarvan er twee een FIA-licentie moeten hebben. De races in het LMVS zijn te zien op het YouTube-kanaal van het WEC.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie