De Ford Zephyr, zegt dat je iets? Het is een sedan die in de jaren vijftig tot de begin jaren zeventig in Engeland werd gebouwd en ook hier werd verkocht. Zelfs de Rijkspolitie reed ermee. Iets langer geleden, eind jaren dertig, was er ook een Lincoln Zephyr die voor zijn tijd zeer modern en gestroomlijnd was. En nu is de Zephyr terug. Niet hier, maar in China, waar ze zelfs nog een Ford Escort verkopen. Daar belandt de historische naam opnieuw onder de vlag van Fords luxemerk Lincoln.
De nieuwe Lincoln Zephyr krijgt een 2,0-liter viercilinder met een achttraps automaat. Het interieur krijgt vier relaxmodi met een luchtverfrisser en 128 kleuren voor de sfeerverlichting. Maar check vooral even het enorme scherm op het dashboard. Deze Zephyr zien we voor Nederland ook wel zitten; Mondeo-badge erop en gaan.

Oude namen zijn hip

Het is niet de eerste keer dat een automerk een naampje afstoft. Ford kwam eerder terug met de Puma voor de Nederlandse markt. De sportieve coupé werd een crossover. Mitsubishi kwam terug met de Eclipse, dat werd uiteraard ook een crossover. Zo kunnen we er nog wel wat opnoemen.

Reacties

  • Bah heeft op 23 november 2021 geschreven:

    Leuk hoor zo’n Chinese Ford Audi A7. Door een paar Oeigoeren in een strafkamp in elkaar laten zetten en dan met een dikke exportsubsidie hier laten concurreren met fabrikanten die wel zelf iets maken en zich aan mensenrechten houden.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear