Je speciale jubileummodel naar een deur vernoemen is zowat het sufste wat je kunt doen. Behalve als je Lincoln heet en een hommage brengt aan de zogenoemde suicide doors. Sinds 1939 stapten presidenten, royalty-figuren en supersterren uit de befaamde, achterstevoren openklappende deuren. Wel een vermelding waard. Plus: je verslaat Porsche met de langste modelnaam.

Het merk produceert 80 exemplaren van de Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition. We gaan niet uitleggen waarom ze dat aantal gekozen hebben. Jarenlang smeekten Amerikaanse Lincoln-fans om de karakteristieke deuren en nu levert het merk ze eindelijk – in beperkte oplage – op deze Continental.

Wat kost de Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition?

De prijs is nog niet bekend, maar je weet: naar Nederland komt ie sowieso niet. De Black Label, de dikste uitvoering van de standaard Continental, kost normaal ongeveer 60.000 euro (in Amerika, dus). Zelfs als de Coach Door een ton moet kosten, zou hij nog een stuk goedkoper zijn dan die ene andere auto met suicide-deuren.

Juist: met Lincoln kun je Royce-Rollen op een budget. Met een V6 met iets meer dan 400 pk zul je ook wat betreft prestaties niet veel te klagen hebben. En nu ze deze deuren nu toch hebben ontwikkeld bij de Ford Motor Company, mogen ze ze wat ons betreft direct op de Ford Mondeo installeren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)