Verveeld geraakt van alle conceptcars die pronken met de zogenaamde ‘visie op de toekomst’ van een merk? Wij ook. Maar wacht! Deze Lincoln Star Concept zit vol met kleine details om toch je interesse te wekken.

Laten we aan de voorkant beginnen: de frunk schuift naar buiten als een keukenla en het glas dat de voorklep bedekt is elektrochromatisch. Klinkt cool, maar het betekent dat het glas zichzelf blindeert als je geparkeerd staat, zodat je bezittingen niet zichtbaar.

De Lincoln Star Concept is een verjongingskuur

Er is een gebogen scherm van links naar rechts (en andersom!) en natuurlijk is er een digitale assistent om je te helpen alles te bedienen en te navigeren. En vervolgens heeft Lincoln drie ‘verjongingsmodi’ gecreëerd die een mix van audio, verlichting en geuren gebruiken (ja, echt waar) om passagiers te helpen ontspannen.

‘Wat zijn dat precies voor modi?’ vraag je? Coastal Morning brengt een oceaanthema, Evening Chill is geïnspireerd op de schemering en Mindful Vitality wordt omschreven als ‘bloemrijk’ en ‘verkwikkend’. Maak daarvan wat je wilt. De Mercedes EQS heeft iets wat erop lijkt.

Pantoffels in de Lincoln Star Concept

Voetsteunen schuiven onder de achterbank van de Lincoln Star Concept uit, met een op maat gemaakte opbergruimte voor pantoffels. Dat is een luxe tintje waar we graag meer van zouden zien. De ‘luxueuze glazen drankkoeler’ is een tikkeltje conventioneler; de uitklapbare zittingen minder.

‘Terwijl Lincoln het volgende hoofdstuk ingaat in onze transitie naar een emissievrije toekomst, zal de Lincoln Star Concept de weg wijzen voor onze portfolio van volledig elektrische voertuigen’, aldus Joy Falotico, president van Lincoln (president Lincoln, haha). ‘Het is een uitstekend voorbeeld van hoe we luxe opnieuw definiëren voor de volgende generatie terwijl we werken aan het transformeren van het voertuig in een derde ruimte – een echt toevluchtsoord – voor onze klanten.’

Wanneer komt ie?

Het doel van de Lincoln Star Concept is om een ​​voorproefje te geven van de ontwerptaal die het merk, dat eigendom is van Ford, zal gebruiken voor zijn toekomstige EV’s. Met behulp een flexibel platform dat achter- of vierwielaandrijving mogelijk maakt, is het bedrijf van plan om tegen het midden van het decennium drie nieuwe elektrische auto’s op de markt te brengen. Overigens verwachten we niet dat er op korte termijn Lincolns voor de Europese markt zullen verschijnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)