Een tijdje terug kwam Lincoln, het luxemerk van Ford dat zich de afgelopen jaren met weinig karaktervolle modellen nog net niet de vergetelheid in werkte, met een conceptcar die teruggreep naar hun rijke verleden. De Continental (en ja, Lincoln gebruikte die naam eerder dan Bentley) was een statige sedan die prima geschikt leek om weer wat leven in het merk te pompen.

Nu presenteert Lincoln in Detroit de productieversie die het moet gaan doen. Qua design is ie iets afgezwakt ten opzichte van de conceptcar, maar dat is misschien maar goed ook; aangezien iedereen die auto, ironisch genoeg, te veel op een Bentley vond lijken. Deze Continental staat meer op zichzelf als een decente, stijlvolle sedan zonder al te veel opvallende opsmuk (behalve dan die deurklinken, slim verwerkt in de chroomstrip onder de ruiten).

De Continental komt van z'n plek door een 3,0-liter biturbo V6 die z'n 405 pk naar achter of optioneel naar alle vier de wielen stuurt. De interieurontwerpers werden naar Lincolns zeggen geïnspireerd door privéjets en luxueus kantoormeubilair, dus het is er een gezellige boel. De inzittenden, ook achterin, kunnen genieten van verwarmde, gekoelde en masserende stoelen en ruimte te over. Er is een knallend Revel audiosysteem, een riedel camera's die hun beelden aan elkaar plakken en als één alles overziend geheel op je scherm toveren, en eventueel is er keuze uit drie verschillende Lincoln Black Label-thema's om het interieur nog net wat exclusiever te maken.

Niet dat wij er verder iets aan hebben – de Continental blijft voorbehouden aan de VS en China.

Reacties

Meer van TopGear