Ford stelt alles in het werk om afscheid te kunnen nemen van Jaguar en Land Rover, maar ziet kennelijk geen problemen om het semi-luxe merk Lincoln overeind te houden. In Los Angeles maakte gisteren de nieuwe Lincoln MKS zijn debuut.

De uit een ver verleden daterende Lincoln Continental mag dan geen toonbeeld van verfijnde smaak zijn, deze auto’s hadden in ieder geval wel een heel eigen aangezicht. Iets wat van de Lincoln MKS helaas niet kan worden gezegd. Daarbij hebben we ook niet het idee dat Lincoln als merk op hetzelfde niveau staat als bijvoorbeeld Lexus.

De MKS is ontworpen door Peter Horbury, die in het verleden hoofddesigner was van Volvo.  Omdat Horbury erin is geslaagd om Volvo een wat jeugdiger imago te geven, vond moederbedrijf Ford hem de aangewezen persoon om de MKS te ontwerpen. Lincoln wil zich namelijk gaan richten op een nieuwe doelgroep van mensen jonger dan 50 jaar.  Juist daarom is het vreemd dat het interieur van de MKS een wat gedateerde indruk maakt. We zullen het maar gedistingeerd noemen, al zijn we wel benieuwd naar de kwaliteit.

Onder de motorkap van de MKS ligt een 3,7-liter V6, met 270 pk. Via een zestraps automaat gaat het vermogen naar de voorwielen, maar er ligt ook een versie met vierwielaandrijving in het verschiet. Medio volgend jaar maakt de Lincoln MKS zijn opwachting op de Amerikaanse markt, in Europa zullen we hem niet tegenkomen.

Reacties

Meer van TopGear