Op de Detroit Motor Show is wat vreemds aan de hand. We zien namelijk nogal wat auto´s die al voor hun marktintroductie in een identiteitscrisis verkeren. De Lincoln MKT Concept is zo´n auto die niet weet wat hij is.

Misschien moeten we de MKT maar zien als een dappere poging om tot een soort Amerikaanse Vel Satis te komen. Nu is dat niet direct een hoffelijk streven, maar wat ons betreft slaan de Amerikanen de plank behoorlijk mis. Lincoln toont met de MKT geen luxe sedan of hatchback, maar meer een auto die het midden houdt tussen een MPV en SUV. Al is hij daar net weer iets te laag voor.

Laten we ons dan maar richten op de nieuwe designtaal die Lincoln met de MKT wil overbrengen. Maar eigenlijk is hier niets nieuws onder de zon, want twee maanden geleden zagen we vergelijkbare vormen al bij de Lincoln MKS.

Een kijkje onder de motorkap dan maar? Daar heeft de MKT een nieuwe 3,5 liter V6 met een vermogen van 340 pk. De motor is geschikt voor E85 biobrandstof, maar laten we nu net gisteren hebben gelezen dat de EU voor deze brandstof meer nadelen dan voordelen ziet. Dat wordt het dus ook niet, al levert de V6 op bio-ethanol wel even 60 pk meer. We hebben verder geen mededelingen kunnen vinden over de plannen die Lincoln met de MKT heeft. Voor het gemak nemen we aan dat ergens in 2009 of 2010 een auto verschijnt die ons heel vaag aan dit studiemodel doet denken.

Reacties

Meer van TopGear