50 jaar geleden opende Lotus de fabriek in Hethel. Tijd voor een feestje! En dan niet met kleffe slagroomtaart of dooie cola, maar met koolstofvezel en paardenkrachten. Dit is de Lotus Elise 250 Special Edition.

‘Light is right’, roept Lotus nog eens en ze snoepen de nodige kilootjes weg. Een Elise van 899 kilo is het resultaat. Een supercharger pompt het vermogen van de 1,8-liter viercilinder op naar 250 pk. Dat zijn fijne verhoudingen. Daarom sprint de Lotus Elise 250 Special Edition in 3,9 seconden naar 100 km/u.

Daar komt vast veel koolstofvezel bij kijken?

Jep. Niet te missen toch? Een splitter voor, een dikke spoiler en de achterklep zijn vervaardigd uit het lichtgewicht materiaal. De enkele, centraal geplaatste uitlaat staat er ook lekker racy bij. Als je wilt, kun je zelfs nog een aantal nogal on-Lotus-opties aanvinken, zoals cruisecontrol, airconditioning en meer geluidsdemping voor het interieur. Doe maar niet, voor comfort koop je maar een corpulente Duitser.

Wat kost de Lotus Elise 250 Special Edition?

In Duitsland gaat hij je 64.000 euro kosten, dat geeft een kleine indicatie. In Nederland komt er sowieso nog een smak belastingen bovenop. Wel snel beslissen: Lotus bouwt maar 50 exemplaren.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)