Van nieuws over Lotus worden we bijna altijd blij, zeker als het gaat over een nieuwe Elise SC met een vermogen van 220 pk. En als we iets lezen over een Performance Pack dat het vermogen van de Lotus Exige op 240 pk brengt, wordt onze glimlach nog breder.

Dit is het soort mededelingen waarmee een dag net even prettiger begint. Voor 2008 heeft Lotus de zaak in ieder geval op de rit. De Elise SC krijgt niet alleen meer vermogen, maar is ook herkenbaar aan een nieuwe achterspoiler en andere 17” lichtmetalen velgen. Deze uitvoering komt onder de Elise S en Elise R op de prijslijst. De Elise SC heeft exact dezelfde 1,8 liter motor, alleen is deze voorzien van een door Lotus zelf ontwikkelde turbocompressor. Die 220 pk’s zorgen vervolgens voor een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,6 seconden en een topsnelheid van 240 km/u.

Voor de Exige S heeft Lotus voortaan een Performance Pack in de aanbieding, waarmee het standaard vermogen van 225 pk kan worden opgekrikt tot 240 pk. Daarmee zit je al in 4,2 seconden op 100 km/u, terwijl je ook met de topsnelheid van 245 km/u je overbuurman in die Elise SC het nakijken kunt geven. Voor beide modellen heeft Lotus overigens ook nog wat andere kleine aanpassingen doorgevoerd. Zo zijn twee airbags voortaan standaard en in het instrumentarium wordt iets gedaan met een LCD-scherm en lampjes die gaan branden als het eind van de toerenteller in zicht komt. Als het goed is, dan zijn de nieuwe modellen vanaf het einde van deze maand te bestellen.

Reacties