Nee, het is niet bepaald een schok (haha!) dat Lotus, na een of ander Amerikaans bedrijfje te zien weglopen met een elektro-versie van hun Elise, nu zelf met een hybride sportwagen komt. Dit is de Evora 414E Hybrid.

Waarom 414E? Vanwege de 414 elektrische pk’s die het ding aan boord heeft, genoeg om binnen vier seconden van 0 naar 96 km/u te accelereren. Lotus noemt het een hybride, maar de benzinemotor aan boord fungeert alleen als range extender. Oftewel, hij laadt de accu’s bij en drijft de wielen verder niet aan. Gelukkig, want het is een poepzuinige 1.2 driecilinder met slechts 48 pk. Maar hij zorgt er wel voor dat de Evora 414E bijna 500 km ver komt op een lading/tank, prima voor dagelijks gebruik dus.

Voor hen die het echte Lotus-gevoel een beetje missen als ze in stilte naadloos voortzoemen is er een Sport-modus. Hierbij speelt de radio een leuk V6- of V12-geluidje af (of, als je dat wilt, eng ruimteschipgebliep) en wordt er een zeventraps versnellingsbak gesimuleerd die je kunt bedienen met de flippers achter het stuur. Zo is het net of je tóch een beetje autorijdt. Ook veilig voor voetgangers, want buiten kun je de digitale herrie ook horen. Alleen hierom al vinden we de Evora 414E bij voorbaat cool. Beam us up, Colin.

Reacties