Soms moet je online net wat slimmer zijn dan je concurrent. Zo kun je ervoor zorgen dat je bedrijfsnaam begint met de letter A zodat je alfabetisch vooraan komt of je kunt CAPSLOCK AAN LATEN STAAN OM OP TE VALLEN. Daarom heet deze offroad-versie van de ID.4 GTX de ID.XTREME. Uit protest noemen wij hem gewoon de ID.4 Xtreme.

Dankzij wat aanpassingen aan de software is het vermogen van de ID.4 Xtreme gestegen naar 388 pk. De ID.4 Xtreme staat op een hoger rallyonderstel met 18-inch offroad-wielen en er is een bullbar op de voorbumper bevestigd. Op het dak is een extra rits leds gemonteerd om ook in de late uurtjes over de bospaden te banjeren. Overigens zijn er geen productieplannen voor dit model.

ID.5 GTX Xcite is voor en door jongeren

Naast de offroader presenteert Volkswagen ook de ID.5 GTX Xcite. Deze showauto is in samenwerking gebouwd met een groep leerlingen die in de autosector studeren. Iets wat we er niet bij hadden hoeven zeggen, als je naar de auto kijkt. De ID.5 staat laag aan de grond en heeft hij geluidsinstallatie met een vermogen van 2.000 Watt.

De ID.5 is uitgerust met een 82 kWh batterij die voor een topsnelheid zorgt van 180 kilometer per uur. Achterin ligt een elektrische skateboard die volgens Volkswagen bedoeld is ‘voor de laatste meters van de parkeerplaats naar de bestemming’.

Reacties

  • @Bas heeft op 13 september 2022 geschreven:

    Lukt het WEL om deze leuk te maken?!?! Wat een onkunde van deze redacteur. De ID4 staat bekend als een van de fijnste auto’s die er op dit moment te koop is.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)