Polestar, de sportieve afdeling van Volvo, splitste zich onlangs af van het hoofdmerk en ging verder als zelfstandige autobouwer. Heel leuk, maar Polestar besloot tegelijkertijd dat ze benzine maar een vies goedje vinden. De Polestar 1 rijdt nog deels op benzine, maar de Polestar 2 zweert het goedje al af. Net zoals Volvo zelf diesel afketst, trouwens.

Waar moeten we dan nu terecht voor sportieve benzineauto’s uit Zweden? Koenigsegg ligt voor velen nét iets buiten het budget. Gelukkig komt Lynk & Co, het nieuwe zustermerk van Volvo, met de 03 Cyan Concept: een volbloed benzineauto met 528 pk en 504 Nm. Om te laten zien dat de Cyan nét iets meer is dan alleen een concept, gooit het merk bewegend beeld de wereld in.

Zie hoe de Lynk & Co 03 Cyan over de Spaanse B-wegen scheurt en hoor hoe de belachelijk potente 2,0-liter klinkt. Als we op de dynamiek in dit filmpje af mogen gaan, loog het merk geen woord toen ze zeiden dat ze een raceauto voor de openbare weg ontwikkelden. De 03 Cyan gunt de bips van zijn bestuurder weinig demping en grijpt zich stevig vast in het asfalt.

Als de Lynk & Co 03 Cyan er echt komt, lijkt het erop dat het een pretmachine wordt voor op het circuit er daarbuiten. En met wat geluk eentje die niet begrensd is op 180 km/u.

Lynk & Co 03 Cyan scheurt door Spanje

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear