Opel, jij magnifieke bastaard jij. Het merk steekt op een geniale manier een slachtoffer van vandalisme een hart onder de riem en maakt een lange neus naar het voor galg en rad opgegroeide slooptuig.

Het zit zo. De 84-jarige Peter Maddox geniet in het pittoreske Bibury van zijn pensioen. En alleen het feit dat je een pensioengerechtigde leeftijd hebt, betekent niet dat je direct in een grijze Meriva moet stappen. Nee: Peter Maddox rijdt een knalgele Opel Corsa. Althans, dat deed hij tot voor kort.

Het geval wil dat Bibury gebukt gaat onder hordes toeristen, waarvan velen schijnen te vinden dat de gele Opel hun vakantiekiekjes verpest. Een goede fotograaf werkt hier omheen of waardeert het gele contrast in het grauwe straatje. Desnoods sla je een beetje aan het photoshoppen en/of knal je een Instagram-filter over je plaatjes heen. Maar nee, het toeristentuig in Bibury – dat ironisch genoeg zwaar aan vakantie toe is – vond het nodig om de gele Corsa te vandaliseren. De ramen werden ingeslagen en de tekst ‘move’ werd met een sleutel in de motorkap gekerfd. De banaankleurige bak van Peter overleefde de aanval niet en werd total loss verklaard. Van het verzekeringsgeld kocht de kleurbekenner helaas een grijze Corsa.

Wat doet Opel hiertegen?

Als dikke middelvinger naar de zure vakantiegangers hernoemt Vauxhall (het Britse zustermerk van Opel) de gele kleur in hun optielijst naar ‘Maddox Yellow’. En samen met het verzekeringsbedrijf Herts Insurance organiseren ze een konvooi van gele auto’s door Bibury. Inmiddels hebben meer dan 1.770 mensen zich aangemeld voor het evenement. Het hele dorp zal op 1 april 2017 dan ook ramvol staan met gele auto’s. Briljant!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie