Onze vaste correspondent Cas Pedaal heeft zijn jaarlijkse teleurstelling weer verwerkt dat freelancers geen vakantiegeld krijgen. Gelukkig is hij nog altijd even gemotiveerd om een diepgravend journalistiek stuk te produceren, dat zeker niet verzonnen is. Zoals altijd: dit artikel is gecheckt en voor 1,00 procent waar bevonden.

‘Ik kom zelf uit Kerkrade, zie je. Daar liggen de vierkantemeterprijzen voor woningen niet zo hoog, zo rond de 2.000 euro’, zegt Stefan Leurhut. Daarom besloot hij met zijn woning op wielen naar het centrum van Amsterdam te rijden. ‘Hier krijg je meer dan 7.000 euro per vierkante meter. Mijn campertje heeft zo’n 5 vierkante meter woonruimte, dus reken maar uit’, zegt hij content.

De camper vond in Amsterdam vrijwel direct een lokale koper. Hij is in zijn nopjes met zijn nieuwe woning: ‘Ik woon nu voor 10.000 euro in de maand in een bezemkast van een pizzeria. Dus vijf vierkante meter is een enorme upgrade. Gelukkig hoefde ik van de koper geen neusschotje te hebben. Wat zeg je? Oh, voorschotje. Dat bedoel ik. Had ik ook niet nodig.’

De Amsterdamse koper van de camper ging gelijk op pad. ‘Ik had zin in avontuur en ging gelijk de grens over, naar een armoedig deel van Europa. Een lange rit, want er stond wat file. Maar na een uurtje was ik buiten de ring van Amsterdam. Dan waardeer je ineens hoe goed je het hebt. Diemen, weleens van gehoord? Schrijnend hoe ze daar leven. Wel fijn dat ze daar al mobiel internet hebben.’

Meer satire lezen?

Reacties

 • Rinus heeft op 28 mei 2023 geschreven:

  Amsterdam de rioolput van Nederland . Ze legen daar ook nog wekelijks de stronttonnen van de grachtenhuizen !!

  Reageer
 • Mark010 heeft op 28 mei 2023 geschreven:

  Satire: prima.
  Stigmatiseren: gevaarlijk.
  En bovendien:
  Desinformatie is al gauw een collateral damage bij dit soort satire.

  Reageer
 • Mesocyclone heeft op 28 mei 2023 geschreven:

  Dit artikel is voor 1,00% waar? 1% maar?

  Reageer
 • Xxx heeft op 28 mei 2023 geschreven:

  Nu vraag ik me af of de schrijver zelf in Amsterdam geboren is of eigenlijk ook een boer is. Door te verhuizen naar amsterdam ben je nog geen Amsterdammer.

  Reageer
 • Jelmer heeft op 27 mei 2023 geschreven:

  Ik mis enige diepgang in dit artikel.
  Hoe en wat voor biedingen zijn wel Interessant of is dit gewoon top Gear click beat

  Reageer
 • Bert heeft op 27 mei 2023 geschreven:

  Diemen valt denk ik nog wel mee. Kerkrade. Daar wil je niet d..d gevonden worden.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear