Wie zich nog afvroeg of je een boete kunt krijgen aan de hand van een video op het internet: dat kan, als er nog meer getuigen zijn. De ‘ster’ van een Dumpert-video die vorige maand op het internet verscheen, is zijn rijbewijs kwijt sinds begin deze maand. De 29-jarige man voegde met zijn Audi RS 3 via de vluchtstrook met hoge snelheid in op de snelweg A58. Hij steekt daarna direct drie rijstroken over, haalt twee auto’s door het midden in en schiet daarna weer naar rechts.

De Dumpert-video was de directe aanleiding om een onderzoek te starten. ‘De Forensische Opsporing van de eenheid Zeeland-West-Brabant heeft daarbij de snelheidsberekening uitgevoerd op basis van de videobeelden. Zij kwamen uit op een vermoedelijke snelheid van 164 km/u, waar 100 km/u de toegestane maximale snelheid is’, zo meldt de politie. Op 27 mei werd hij verhoord, hij moest 5 juni zijn rijbewijs inleveren. Diezelfde dag werd hij door de politie gespot op de brommer, met een lachgasballonnetje in zijn hand. Daarvoor kreeg hij een extra boete.

De video is niet genoeg

‘Op basis van beelden alleen kan een bestuurder niet worden vervolgd’, meldt de politie. Aan één bewijsmiddel heeft de politie namelijk niet genoeg. ‘De verklaring van de filmer of andere weggebruikers kunnen als bewijsmiddel dienen. Daarnaast moet de authenticiteit van de beelden worden vastgesteld. Dat kan door een verklaring van de maker van de beelden over bijvoorbeeld datum en tijdstip van de opnames, en dat de beelden onbewerkt zijn’, voegt de politie toe.

Reacties

  • Daniel heeft op 21 juni 2020 geschreven:

    Zou wel top zijn als er een keer een gezamenlijke website komt waar je jou dashcam filmpje kunt uploaden en direct wat info kunt toevoegen als lokatie, tijdstip, en andere info benodigd voor een verklaring. Zodat hufterig en foutief gedrag op de weg sneller aangepakt kan worden.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)