In Bologna kunnen ze niet wachten tot de eerste facturen de deur uit gaan voor op maat gemaakte auto’s en one-offs van Maserati. Bij Lamborghini en Ferrari verdienen ze er immers ook leuk aan. Binnenkort gaan ze aan de slag met auto’s die gebaseerd zijn op de MC20 en de nieuwe GranTurismo. Deze nieuwe strategie hoopt Maserati nog lang vast te kunnen houden.

Dit vertelt hoofd-engineer Davide Danesin in een interview aan TopGear. Volgens hem worden klantgerichte auto’s een deel van Maserati’s toekomst. Nu hebben ze al Fuoriserie, het personalisatieprogramma van het merk. Nog geen idee wat voor ontwerp je zou bedenken voor je eigen Maserati? Neem dan eens een voorbeeld aan de afbeelding bij dit artikel.

Die auto is het Alfieri-concept uit 2014. Maserati bouwde hem voor het honderdjarige bestaan van het bedrijf, maar hij ging helaas nooit in productie. Vind je wat ze nu hebben al gek genoeg? Ook dan heeft Danesin goed nieuws voor je. In het interview laat hij weten dat er een aantal speciale versies komen van huidige modellen, en natuurlijk in beperkte oplage.

Maserati Project24

Hij noemt modellen als de Ferrari Daytona SP3 en Lamborghini Countach LPI800-4 als voorbeelden. Je kunt dus ook een aantal one-offs van Maserati verwachten met een historisch tintje. De eerste van de komende speciale supercars is de Project24. Daarvan worden er 62 gemaakt die elk 740 pk produceren en volledig gericht zijn op het circuit. Maar er is straks nog veel meer mogelijk bij Maserati.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear