Diesel vies? Dat weten ze bij Mazda zo net nog niet. De Mazda 2 Bio Concept, die we vorig jaar al even zagen, gaat meedoen aan een langeafstandsrace. Mazda zet de duurzame dieselracer dit jaar in tijdens de Super Taikyu Series in Japan. De Mazda 2 Bio Concept slurpt biodiesel van ‘de volgende generatie’. De hatchback rijdt in de ST-Q-klasse voor auto’s die niet gehomologeerd zijn, dus alle niet-productieauto’s.

De brandstof voor de Mazda 2 Bio Concept komt volledig uit biomassa

De diesel zou 100 procent gemaakt zijn van biomassa. De hoofdingrediënten zijn vetten van microalgen en gebruikte frituurolie. Kijk niet raar op als toeschouwers van de race ineens ongelofelijke trek krijgen in een frietje met. Al zullen ze dat in Japan misschien niet hebben. Het vermogen van de Mazda 2 Bio Concept is niet bekend. Het racen met de dieselauto zou waardevolle data opleveren voor de autobouwer.

Mazda denkt niet dat er één oplossing is

De deelname maakt deel uit van Mazda’s strategie ‘die rekening houdt met alle beschikbare oplossingen om klimaatneutraliteit te bereiken en te voldoen aan individuele mobiliteitsbehoeften’. Naast de ontwikkeling van hybride, diesel, EV en PHEV, wil Mazda ook hernieuwbare brandstoffen onderzoeken. Volgens het bedrijf bestaat een duurzame toekomst uit een mix van brandstoffen en aandrijfsoorten.

De Mazda MX-5 rijdt in een andere klasse mee | Foto: © Mazda

In dezelfde raceklasse doet Mazda ook mee met een MX-5. Deze roadster met hardtop haalt zijn vermogen gewoon uit een conventionele benzinemotor.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)