De Mazda2 is in zijn klasse een van de lichtste auto’s die er is, maar toch waren de makers niet tevreden. En dus verschijnt er binnenkort een driedeurs versie.

Het model zonder achterportieren wordt tijdens de Salon van Genève voor het eerst aan het publiek voorgesteld. Hij heeft hetzelfde guitige smoelwerk als de vijfduers versie, maar kreeg wel een iets slanker profiel. En dat is dan weer te danken aan de smallere B-stijl.

Verder zijn de afmetingen en de leverbare motoren hetzelfde. Voor Nederland betekent dat een 1,3 of 1,5 liter benzinemotor, de in andere landen leverbare 1,4 liter turbodiesel was voor de lage landen kennelijk niet interessant.

Mazda beweert de nieuwe driedeurs nog altijd niet te hebben gewogen, maar denkt wel dat het gewicht onder de 1.000 kilo blijft. En dat is best een knappe prestatie voor een auto die verder alles heeft om door Euro-NCAP met vijf veilige sterren te worden beoordeeld.

Over de komst van een eventuele Mazda2 MPS wordt nog altijd geheimzinnig gedaan. Maar het idee van een lichtgewicht hatchback met een stevige motor staat ons wel aan. We zullen eens zien of we de mannen van Mazda in Genève kunnen overtuigen.

Reacties

Meer van TopGear