McLaren-chassis is de basis voor jouw project

Transplanteer jouw favoriete koets op dit McLaren-chassis voor een middenmotormonster met 625 pk

McLaren 12C Chassis
McLaren 12C Chassis
McLaren 12C Chassis
McLaren 12C Chassis
McLaren 12C Chassis
McLaren 12C Chassis
McLaren 12C Chassis
McLaren 12C Chassis

Een dikke motor in je bestaande auto leggen, is helemaal uit de mode. Een VW Lupo met twee W12-motoren, dat wil toch niemand meer? Nee, de trend van dit moment is een chassis-wissel. Of koetswissel, afhankelijk van hoe je het bekijkt.

In Engeland kun je nu een gloednieuw McLaren MP4-12C-chassis kopen. Het naakte chassis toont zijn koolstofvezel monocoque, adaptieve ophanging, V8-motor en automaat in volle glorie. Volgens de verkoper bestaan er wereldwijd 35 exemplaren van het kale chassis. McLaren leverde ze aan dealers om de techniek te tonen.

De wielbasis van de McLaren 12C is 2.670 millimeter. De wielbasis van een Mini Clubman en Mitsubishi ASX zijn bijvoorbeeld exact even groot. De wielbasis van een Fiat Multipla is slechts 4 millimeter kleiner – dat past dus ook met gemak. Een soort Renault Espace F1, maar dan anders. Met wat moeite past haast elke middenklasser wel. Dus, welke koets plant jij op het chassis?

Het skateboard heeft zelfs een chassisnummer (SBM11AAB8CWXP1308) – straatlegaal maken zou dus, met wat moeite, mogelijk kunnen zijn. Overigens moet je nog wel flink wat opbouwdelen verzamelen voor de motor om zijn 625 pk tot leven te wekken. Een kabelboom kun je zelf wel in elkaar solderen, toch? Voor omgerekend 43.200 euro is ie van jou.

Reacties
  1. Haye Mellema zegt op 28 juni 2018 om 14:25:

    Je kan ook de motor van de Demon er in leggen, wordt lachen…

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken