De Amerikaanse tuner Hennessey kennen jullie onderhand wel, al was het maar vanwege die gruwelijke Venom GT van ze. Diezelfde jongens met vieze nagels hebben het nu dus aangedurfd om een McLaren MP4-12C even grondig onder handen te nemen.

Het resultaat is een orgie van mechanische en aerodynamische aanpassingen en gaat gebukt onder de naam MP4-12C HPE800 Twin Turbo. Onder andere een nieuw luchtinlaatsysteem, nieuwe turbo’s en een nieuwe intercooler vonden hun weg naar de Hennessey McLaren, evenals een zelfgemaakte titanium uitlaat, een aangepast motormanagement, een betere transmissiekoeler en ga zo maar door. De MP4-12C levert na de Hennessey-behandeling zo’n 200 pk extra, wat dus neerkomt op het zeer smakelijke getal van 800 stuks. Twee dingen werden overigens niet veranderd: het onderstel en de remmen. Dat was gewoonweg niet nodig.

Los van dat deze MP4 er behoorlijk bruut uitziet, zijn wij benieuwd hoe het ding in het de praktijk zal doen, gezien de al aardig ongelooflijke prestaties van de standaard auto. Een prijs van het pretpakket is nog niet opgegeven, mede omdat het nog niet verkrijgbaar is. Hennessey kennende sturen ze een videootje de wereld in zodra het geheel productieklaar is, dus we zien/horen het vanzelf…

Reacties