Daar is ie dan eindelijk en definitief, de nieuwe McLaren MP4-12C. Geen opvolger van de F1 of een auto die niet te vergelijken is met de SLR McLaren, maar wel een model dat het voortbestaan van de merknaam garandeert.
 
Ook nu is supersporter weer geïnspireerd door de Formule 1 techniek en dat vertaalt zich in een revolutionair chassis. McLaren belooft ons zelfs dat de MP4-12C slechts de eerste auto in een compleet nieuwe reeks wordt.
 
Het nieuwe model opereert in het hart van de sportwagenmarkt. Het gaat om een tweezitter met middenmotor die volledig door McLaren zelf is ontwikkeld en niet is gebaseerd op een bestaand model. Eén nadeel hebben we gevonden, de MP4-12C is pas vanaf begin 2011 te koop!
 
En dat chassis, dat is helemaal gemaakt van carbon met als voordelen een laag gewicht, enorme sterkte, duurzaamheid en wordt als één geheel in het productieproces gevormd. De motor is de al veel besproken 3,8-liter V8 twinturbo die 600 pk levert en is gekoppeld aan de eigen zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling.
 
Prestaties gaan voorop bij McLaren. Niet alleen om zo hard mogelijk naar 100 km/u te accelereren, maar ook tussenacceleraties, motorefficiency dat weer nodig is voor een bescheiden verbruik en ook de remprestaties hebben in de ontwikkeling volop aandacht gekregen.
 
Als voor de McLaren MP4-12C geldt dat het bezit het einde van het vermaak is. Dan hebben we met z’n allen nog heel wat genoeglijke nachtjes dromen te gaan!

Reacties