McLaren heeft de prijs voor de nieuwe supersportwagen MP4-12C bekendgemaakt. In Nederland zul je, inclusief een berg belastingen waar je een middelgroot provinciedorp voor kunt kopen, 257.775 euro moeten meebrengen voor je de langverwachte opvolger van de legendarische F1 de jouwe kunt noemen.

Daarmee blijft McLaren eigenlijk keurig in de pas van de verwachtingen (en McLarens bedoelingen) lopen. Elke pijl van McLaren is immers gericht op aartsvijand Ferrari (zowel op het circuit als daarbuiten) en de MP4-12C zou het liefst elke ochtend twee gebakken eieren en een 458 Italia qua ontbijt nemen. Die missie is prijstechnisch alvast geslaagd; hoewel het natuurlijk een astronomische bedrag is, betaal je voor een 458 Italia minimaal 8 mille meer.

De MP4-12C weet zijn intens stupide en immens fantasieloze naam (noem hem dan Harry, voor ons part) compleet te doen vergeten met zijn specificaties. 3,8-liter V8, twee turbo’s, 600 pk, 600 Nm, 0-100 in 3,3 seconden, top 330 km/u. Allemaal meer en sneller dan de 458, en dat voor minder geld dus.

Hoe de MP4-12C rijdt? Dat lees je natuurlijk in de nieuwste TopGear Magazine, waar je het kunt horen van Jeremy Clarkson zelf. En van Jenson Button, die er misschien net iets meer verstand van heeft.

Reacties